Wie is dit?

Straks tóch met je kop op internet?
Het online publiceren van foto's van (vermeende) relschoppers is toegestaan, dat concludeert het College Bescherming Persoons-gegevens (CBP). Vorig jaar publiceerde politie en justitie zo'n 250 foto's van (vermeende) relschoppers rond Feyenoord - Ajax, ook werden er 17.000 smsjes verzonden met het verzoek te helpen bij de opsporing van hooligans.

Aangezien het CBP twijfels had over de rechtsgeldigheid van de gebruikte opsporingsmethoden, werd een onderzoek ingesteld. Justitie en politie hebben volgens het CBP gewetensvol gehandeld, aangezien in ieder afzonderlijk geval een individuele afweging is gemaakt. Wel had men zorgvuldiger moeten omgaan met verdachten die wilde voorkomen dat hun foto online kwam door zichzelf te melden, aldus het CBP.

Voetbalsupporters worden harder aangepakt dan TBS'ers, Den Haag doet alsof het hooliganisme het grootste maatschappelijke probleem van Nederland is. Maar waarom? Omdat het zo lekker scoort?| 11-05-2007 10:28 | stadion | 0 spreekkoren

Nog geen spreekkoren.

Wanneer je wilt meezingen, heb je een seizoenskaart nodig. Wanneer je die al hebt, log dan even in!
"Ajax heeft nog steeds de beste opleiding, maar helemaal up-to-date is het niet.’’ (Jan Olde Riekerink, hoofd opleidingen bij Ajax)
GeenStijl.nl is de polpulairste weblog van Nederland, op Wikipedia valt een mooi document te lezen over deze site.