De vergeten ramp in Bradford
Vandaag is het exact tweeëntwintig jaar geleden dat het Noord-Engelse textielstadje Bradford wereldnieuws was. Tijdens de wedstrijd tussen Bradford City FC en Lincoln City op 11 mei 1985 vliegt kort voor rust een oude houten tribune in brand, waarna in de vuurzee zesenvijftig mensen de dood vinden.

The Bradford City disaster staat bekend als "de vergeten ramp", aangezien achttien dagen na deze ramp het Heizel-drama plaatsvond, onder het oog van vele miljoenen televisie-kijkers. Dit drama vond namelijk plaats voorafgaand aan de Europa Cup I-finale tussen Liverpool en Juventus, waardoor de media er meteen bovenop zaten.

De ramp in Bradford werd veroorzaakt door een sigaret, die tussen oud papier terecht kwam, dat lag opgeslagen onder de houten tribune. De gevolgen waren immens, vierenvijftig supporters van Bradford City FC en twee van Lincoln City lieten het leven.

| 11-05-2007 11:57 | stadion | 0 spreekkoren