Wie is dit?

Play-offs, een succes of een flop?
Vorig seizoen werden de play-offs ingesteld, maar erg succesvol lijkt het niet. Wat een toetje zou moeten zijn voor de supporters, wordt door velen gezien als straf en wordt dan ook geboycot.

De bezoekersaantallen liegen er niet om: dertigduizend toeschouwers zagen zondag in de ArenA hoe Ajax eenvoudig van Heerenveen won (4-0), bij Feyenoord was het al niet veel beter. Feyenoord-coach Leo Beenhakker sprak van een "teleurstellende" opkomst, in de Kuip zaten slechts 18.000 mensen.

Bij NAC Breda - doorgaans spelend voor ongeveer 12.000 supporters - zaten slechts 5.520 mensen bij het treffen met Vitesse. In Nijmegen was het al niet veel beter. Slechts vierduizend supporters zagen de lokale trots winnen van Sparta. Normaal treden rond de tienduizend Nijmegenaren het Goffert-stadion binnen.

Henk ten Cate, trainer/coach van Ajax, snapt het allemaal wel: "Mensen kunnen hun geld maar eenmaal uitgeven. Vorige week waren er wel 20.000 Ajax-supporters in De Kuip. Zo'n dagje kost toch geld. Vandaag was de seizoenkaart ook niet geldig. Iedereen moest weer een kaartje kopen."

Waar vorig seizoen de bezoekersaantallen van Ajax - Feyenoord en Feyenoord - Ajax nog veel goedmaakten, hebben de supporters dit seizoen duidelijk een statement afgegeven. Supporters zitten niet te wachten op een toetje waar ze voor moeten betalen, dus waarom nog langer doorgaan met deze play-offs?

| 14-05-2007 09:26 | stadion | 0 spreekkoren

Nog geen spreekkoren.

Wanneer je wilt meezingen, heb je een seizoenskaart nodig. Wanneer je die al hebt, log dan even in!
"Ajax heeft nog steeds de beste opleiding, maar helemaal up-to-date is het niet. (Jan Olde Riekerink, hoofd opleidingen bij Ajax)
GeenStijl.nl is de polpulairste weblog van Nederland, op Wikipedia valt een mooi document te lezen over deze site.