Joey Barton, de media smullen van hem
Het grootste gedeelte van Groot-Brittannië heeft het helemaal met hem gehad, maar de media krijgen geen genoeg van Joey Barton. De middenvelder van Manchester City komt geregeld in het nieuws door zijn misdragingen, de 24-jarige middenvelder heeft dan ook een waslijst met incidenten op zijn CV.

Het laatste wapenfeit is een ruzie op de training met ploeggenoot Ousmane Dabo, die als gevolg hiervan een bezoek moest brengen aan het ziekenhuis. Barton werd door zijn club voor onbepaalde tijd geschorst en schijnt nu al golfend vakantie te vieren op de Algarve (Portugal).

In seizoen 2002/03 debuteert Barton voor Manchester City, de middenvelder groeit snel uit tot een vaste waarde bij The Citizens en begin 2007 wordt hij zelfs opgeroepen voor het nationale elftal van Engeland. Het is dus duidelijk dat Barton goed kan voetballen, toch staat zijn opvliegende karakter een definitieve doorbraak in de weg. De waslijst aan incidenten is groot, erg groot.

Zo dooft hij tijdens een Kerstfeest van de club een sigaret onder het oog van jeugdspeler Jamie Tandy, waardoor hij bijna wordt ontslagen. Tijdens een oefenstage in Thailand rijkt hij betrokken bij een vechtpartij met een jonge Everton-supporter, Barton wordt hierop naar huis gestuurd. Zijn halfbroer pleegt een moord met racistische motieven, waarna Barton in de media een oproep doet aan zijn broer, om zich bij de politie te melden.

Met ploeggenoot Richard Dunne vecht hij tijdens een training en na de wedstrijd Everton - Manchester City laat hij zijn broek zakken voor het vak met Everton-supporters, nadat zijn club in blessuretijd de gelijkmaker heeft geproduceerd. De middenvelder werd uitgejouwd toen hij zijn shirt schonk aan een gehandicapte supporter en reageerde door zijn blote billen te laten zien.

Dit jaar werd Barton gearresteerd na een ruzie met een taxichauffeur, zowel de taxi als de taxichauffeur liepen schade op bij dit incident. Ook leverde hij keiharde kritiek op gerenommeerde internationals als Frank Lampard en Steven Gerrard, die naar zijn mening een slecht WK speelden en geen biografie hadden moeten uitbrengen.

Begin van deze maand werd de 24-jarige middenvelder door zijn club geschorst, nadat hij Ousmane Dabo het ziekenhuis insloeg. Manchester City zou komende zomer haar middenvelder van de hand willen doen, de club wil zo'n 8 miljoen euro zien voor de neo-international. Slecht één club toonte interesse, uitgerekend het Everton uit de geboorteplaats van Joey Barton.

| 15-05-2007 12:32 | stadion | 0 spreekkoren