AZ boycot uitwedstrijd tegen Ajax
Slechts drie AZ-supporters zullen hun club steunen tijdens Ajax - AZ, welke voor zondag 27 mei 2007 op het programma staat. De reden hiervan is dat AZ vasthoudt aan een buscombi, waardoor er slechts 650 uitsupporters naar Amsterdam mogen afreizen. Als alternatief zou de treincombi gekozen kunnen worden, zodat twee treinen met 800 AZ-supporters de wedstrijd in de Amsterdam ArenA kunnen bijwonen. Maar hier wil AZ niet aan, aangezien deze reis circa zestig procent duurder is.

De supportersvereniging van AZ was van plan met 1.600 personen per bus naar Amsterdam te reizen, maar de Amsterdamse autoriteiten willen bij het uitvak niet meer dan tien bussen toestaan. Als teken van protest zal er volgende week zondag één bus vanuit Alkmaar naar Amsterdam rijden, met daarin welgeteld drie leden van de supportersvereniging. Via spandoeken zullen zij hun ongenoegen kenbaar maken.

Hoe meer lege plaatsen tijdens de play-offs, hoe beter!

| 16-05-2007 15:24 | stadion | 0 spreekkoren