Wie is dit?

De opmars van FC United
Football Club United Of Manchester werd in 2005 opgericht door teleugestelde supporters van Manchester United, de doorslaggevende factor voor deze beslissing was de overname van hun club door Malcolm Glazer. Uit onvrede over de vercommercialisering van het spel, stadions met enkel zitplaatsen, exorbitant hoge toegangsprijzen en gebrek aan democratie in de top van het voetbal besloten zij een eigen voetbalclub te beginnen.

In eerste instantie werd FC United als naam gekozen, maar de Football Association keurde dat niet goed. Uiteindelijk werd ervoor gekozen te stemmen op FC United of Manchester, FC Manchester Central, AFC Manchester 1878 of Newton Heath United FC, waarbij uiteindelijk 44 procent koos voor de eerste optie. De roepnaam van de club is overigens wel gewoon FC United, zoals men van plan was.

North West Counties Football League (ook bekend als de Moore and Co Construction Solicitors League) en speelt in de tweede divisie. De competitie staat op het tiende niveau in Engeland, negen niveaus lager dan de FA Premier League. Het eerste seizoen was de club al oppermachtig, FC United werd met afstand kampioen en promoveerde naar de eerste divisie van de North West Counties Football League. Ook in de eerste divisie kent FC United maar weinig tegenstand, opnieuw kon men een kampioenschap vieren.De mensen achter FC United hebben één grote droom: ze willen de club brengen naar het hoogste niveau, de FA Premier League. De eerste twee seizoenen van haar bestaan ging alles voortvarend, maar of deze mooie droom ooit werkelijkheid wordt?

| 17-05-2007 12:37 | stadion | 0 spreekkoren

Nog geen spreekkoren.

Wanneer je wilt meezingen, heb je een seizoenskaart nodig. Wanneer je die al hebt, log dan even in!
"Ajax heeft nog steeds de beste opleiding, maar helemaal up-to-date is het niet.’’ (Jan Olde Riekerink, hoofd opleidingen bij Ajax)
GeenStijl.nl is de polpulairste weblog van Nederland, op Wikipedia valt een mooi document te lezen over deze site.