Geen buitenlanders gewenst bij Steaua
Gigi Becali, eigenaar van Steaua Boekarest, doet deze zomer al de buitenlandse spelers de deur uit om zo volgend seizoen met een geheel Roemeense selectie om de prijzen te spelen. Dat betekent dat Cyril Thereau (Frankrijk), Elton Jose Xavier Gomes, Andrey Nazario (beide BraziliŽ) en Klemi Saban (IsraŽl) komende zomer op zoek mogen naar een nieuwe club.

Becali, presidentskandidaat in RoemeniŽ, staat bekend om zijn gepeperde uitspraken. Ook nu verrast hij: "Ik wil dat Steaua alleen maar uit Roemeense spelers bestaat, dat zal in de toekomst zeker vruchten gaan afwerpen. Ik ben er zeker van dat een geheel Roemeens elftal in staat zal zijn om over een paar jaar clubs als Barcelona, Chelsea of Real Madrid te verslaan. Buitenlandse spelers verdienen veel geld en dat zijn ze absoluut niet waard."

In seizoen 1985/86 won Steaua Boekarest de Europa Cup I (voorloper van de Champions League), door in de finale BarÁa na het nemen van strafschoppen te verslaan. Het elftal van ťťnentwintig jaar geleden bestond enkel uit Roemeense spelers, voor Becali het bewijs dat spelers van buitenaf niet nodig zijn voor (Europees) succes.

| 17-05-2007 17:55 | stadion | 0 spreekkoren

"Ajax heeft nog steeds de beste opleiding, maar helemaal up-to-date is het niet.íí (Jan Olde Riekerink, hoofd opleidingen bij Ajax)