FC Utrecht-supporters pakken eigen stewards

Bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen van donderdag, was het buiten het veld erg onrustig. Toen de aanhang van de thuisclub het eigen tribunevak probeerde te verlaten en op te trekken naar Groningse fans, vielen er rake klappen. Stewards werden geschopt en geslagen, acht FC Utrecht-supporters werden gearresteerd wegens openlijke geweldpleging.

FC Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop is teleurgesteld: "Het is heel simpel. Bezoekers van een voetbalwedstrijd hebben met de handen van het personeel van FC Utrecht af te blijven. Doen ze dat niet, dan is het mijn verantwoordelijkheid om daar tegenop te treden. We hebben allemaal één doel, onze club te ondersteunen. Emotie speelt een rol, maar alles heeft zijn grenzen. Het gedrag dat ik zag, is niet te accepteren."

Ook de supportersvereniging van FC Utrecht spreekt schande van de gebeurtenissen: "Dit kan gewoon niet. Het lijkt me heel normaal dat de mensen die dit hebben gedaan, hiervoor op het matje worden geroepen. Natuurlijk kun je chagrijnig zijn, dat zijn wij ook. Er zijn ook heetgebakerde supporters, maar het is nog geen reden om de eigen stewards te slaan."

Eerder dit seizoen was het ook al erg onrustig tijdens de thuiswedstrijden tegen Ajax en ADO Den Haag, verder was het dit seizoen juist erg rustig in en om Nieuw Galgenwaard. Van Dop: "Zeker ten opzichte van de situatie van enkele jaren geleden, is het het afgelopen seizoen redelijk rustig gebleven in het stadion. Een klein groepje verpest het voor de overgrote meerderheid. Zijn dat nu FC Utrecht-supporters, komen ze voor het voetbal of willen ze alleen de boel verstieren?"

| 21-05-2007 08:27 | stadion | 0 spreekkoren