In de toekomst geen volkslied voor de wedstrijd?
Zo'n anderhalf jaar geleden kwam Sepp Blatter met het idee om volksliederen voortaan af te schaffen, in de ogen van de FIFA-voorzitter is het schrappen van de volksliederen één van de mogelijke maatregelen om het geweld op en rond het veld een halt toe te roepen.

"Ik zie het fluiten tijdens het volkslied als een groot gebrek aan respect. 'We kunnen er ook op staan dat de twee ploegen na afloop handen schudden. We kunnen ons geen situatie veroorloven waarin de winnende ploeg in plaats van de overwinning te vieren het veld moet verlaten als een dief in de nacht," aldus Blatter.

Wat wil de voetbalbond eigenlijk bereiken? Wedstrijden, met op de tribunes saai klapvee dat de volle negentig minuten blijft zitten? Agressie, intimidatie en provocatie vanaf de tribunes is toch juist het mooiste wat er is? We moeten het niet gaan overdrijven allemaal, we zijn toch geen mietjes?

Persoonlijk vind ik het zelfs mooi om naar zo'n volkslied te kijken...

| 21-05-2007 08:27 | stadion | 0 spreekkoren