KNVB boycot oefenduels tegen Marokko
Naar aanleiding van de gebeurtenissen van gisterenavond, heeft de KNVB besloten voortaan geen oefenduels meer te spelen tegen het nationale elftal van Marokko. Deze maatregel geldt voor zowel Oranje als Jong Oranje, vooralsnog voor een periode van vijf jaar. Volgens Henk Kesler is de maat vol: "Het is duidelijk dat dit niet meer kan."

"Marokkaanse supporters kunnen zich kennelijk niet gedragen," zei woordvoerder Frank Huizinga van de KNVB. "Het is niet de eerste keer dat een wedstrijd tegen Marokko door supportersgedrag verpest wordt." Van onderschatting is volgens Huizinga geen sprake: "We willen in Nederland nou eenmaal geen hoge hekken meer om het voetbalveld. Het is daarom lastig en ondoenlijk om mensen die gelijktijdig over de omheining komen, tegen te houden."

Als organisator draait de KNVB op voor de materiële schade in Tilburg, verhaal op de gearresteerde Marokkaanse fans is volgens hen niet mogelijk. Frank Molkenboer, algemeen directeur van Willem II, vindt de emotionele schade erger, een aantal van zijn stewards heeft rake klappen gekregen en is gewond geraakt: "De situatie was onhoudbaar. Ze werden van alle kanten bekogeld. En het zijn maar vrijwilligers. Maar het is ook vervelend voor al die ouders met kinderen, die hier normaal gesproken altijd veilig naar een wedstrijd kunnen komen."

| 23-05-2007 09:02 | stadion | 0 spreekkoren