Fuck de play-offs!
Ajax - AZ, een wedstrijd met grote belangen, één van beide clubs plaatst zich voor de voorronde van de Champions League. Waar de laatste speelronde van de reguliere competitie historisch was, wordt het ook nu weer spannend. Komende zondag vindt deze wedstrijd plaats, in een hoogstwaarschijnlijk uitverkochte Amsterdam ArenA. Veel supporters gaan echter niet naar het stadion, terwijl ze normaliter iedere thuis- en uitwedstrijd present zijn. Maar waarom eigenlijk?

Veel supporters willen hun ongenoegen kenbaar maken over de play-offs, door niet naar deze wedstrijden te gaan hopen zij een signaal af te geven. Maar helpt dit signaal wel? Heeft het bestuur van Ajax überhaupt door dat de échte supporters ontbreken? Maakt het Jeroen Slop, financieel directeur van de Amsterdamse club, uit wie de betalende toeschouwers zijn? Persoonlijk denk ik dat het men helemaal niets kan schelen wat de supporter ervan vindt, zolang het geld maar binnenstroomt.

Waar de play-offs onterecht worden verkocht als toetje voor de supporter, is het meer een extraatje voor de penningmeester. Waar sommige supporters uit principe de play-offs links laten liggen, biedt het andere supporters juist een uitgelezen kans om eens een wedstrijd van Ajax te bezoeken en ook nog eens een topper, met gigantische belangen. De stakende supporters hebben zich er dus uiteindelijk alleen zelf mee, want volgend jaar zullen er gewoon weer play-offs zijn en het jaar daarop waarschijnlijk ook weer.

Persoonlijk ben ik ook tegen de play-offs, een spandoek bij AZ - Ajax verwoorde mijn gevoel: "Play-offs, uitbuiting van clubliefde!" Maar wat kunnen we er aan doen om de play-offs een halt toe te zeggen? Het boycotten van wedstrijden helpt niet, omdat er toch genoeg vraag naar kaarten is. Moet er hardere actie volgen of moeten we berusten in het feit dat de play-offs nu eenmaal zijn ingevoerd?

| 24-05-2007 14:51 | stadion | 0 spreekkoren