Profvoetballer opgepakt bij rellen in België
Naar aanleiding van de rellen bij de Belgische bekerfinale tussen Club Brugge en Standard Luik werden er verschillende supporters opgepakt, waaronder één profvoetballer: Matthias Trenson. Trenson tekende onlangs een contract bij Sint Truiden, eerder was hij tien jaar actief in de jeugd van Club Brugge.

Bij de ongeregeldheden van afgelopen zaterdag vielen ruim vijftig gewonden, onder wie vier agenten. De politie heeft veertien mensen opgepakt voor openbare geweldpleging en drugsbezit. Zowel voor als na de wedstrijd in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel waren relletjes, fans gooiden met stenen en verkeersborden naar elkaar.

Tegen de 20-jarige voetballer werd na de wedstrijd proces-verbaal opgemaakt wegens ordeverstoring en smaad aan de politie, hij zal vervolgd worden in het kader van de voetbalwet. Dat is bevestigd door het Brugse parket. Het is nog onduidelijk of de nieuwe club van Trenson stappen onderneemt.

| 30-05-2007 20:22 | stadion | 0 spreekkoren