Wie is dit?


Bijna vier jaar is hij bondscoach van Nederland, Marco van Basten. Maar wat zijn we met hem opgeschoten? Is hij daadwerkelijk in staat om ons Europees kampioen te maken? Blijft hij dan spelen in een 4-3-3, ondanks het gebrek aan kwaliteit op de vleugels? Of zal hij kiezen voor een realistischere 4-4-2-variant, waar bijna al onze topspelers in presteren? Wie is de volgende verrassende debutant? En wie is de volgende topper, waar San Marco mee in conflict komt?

De afgelopen drie jaar heeft Van Basten ons enkel negatief verrast, natuurlijk was er de ongeslagen kwalificatie voor het WK in Duitsland, maar daar gingen we kansloos ten onder. Verder is er nog altijd geen lijn te bekennen in het huidige Oranje, de bondscoach is enkel consequent in de tactiek. Maar wat is dit waard? Iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van voetbal, is van mening dat er eens een 4-4-2-variant uitgeprobeerd dient te worden.

Marco van Basten was fantastisch als spits, het was voor mij een levende legende. Jammer dat hij weer teruggekeerd is in de voetballerij, want op dit moment overheersen bij mij de negatieve gevoelens. Co Adriaanse zei het bij zijn aanstelling heel treffend: "Een goed paard is nog geen goede ruiter." En daar heeft hij absoluut gelijk mee gekregen, misschien kan Cootje het binnenkort overnemen van Van Basten?
| 01-04-2008 21:44 | stadion | 0 spreekkoren

Nog geen spreekkoren.

Wanneer je wilt meezingen, heb je een seizoenskaart nodig. Wanneer je die al hebt, log dan even in!
"Ajax heeft nog steeds de beste opleiding, maar helemaal up-to-date is het niet. (Jan Olde Riekerink, hoofd opleidingen bij Ajax)
GeenStijl.nl is de polpulairste weblog van Nederland, op Wikipedia valt een mooi document te lezen over deze site.